Ztratili jsme rozum?

24.04.2014 11:00
Ztráta zdravého rozumu je nemocí dnešní doby

    Ztrácíme ho tím, že ničíme Zemi, její přírodní zdroje, potravinové zdroje, její atmosféru. Vede to k hladu ve světě, vede to k obrovským rozdílům v bohatství v různých zemích, vede to k válkám.

    V rozporu se zdravým rozumem vytváříme svět, který je k nám nepřátelský. Vytváříme svět rychlých změn, spěchu, svět nestabilní, se kterým nestačíme držet krok.

    Výsledkem ztráty zdravého rozumu je špatný zdravotní stav lidí. Odešli jsme od praktikovaného po tisíce let způsobu života a výživy vycházející z tradic, nesledujeme tempo změn v přírodě, nedbáme na roční období, atd.

Současně je zdraví pro většinu lidí tou nejvyšší hodnotou, kterou chtějí mít!

    Pořád méně a méně chápeme co určuje a na čem závisí naše zdraví. Cítíme menší vliv na jeho tvorbu.

    Kritickým okamžikem v našem životě bývá často až výskyt onemocnění, ať už vlastního těla nebo nemoc někoho blízkého. Tehdy si teprve uvědomíme, jak hluboce jsme porušili základní zákony a práva přírody, která my všichni intuitivně cítíme, ale k jejichž porušování nás stále častěji nutí moderní civilizace.

Nemoc jako narušení rovnováhy.

    Příznaky onemocnění jsou pouze poplašným signálem informujícím o ztrátě rovnováhy. Znamená to, že se máme zajímat nejen o nemocný orgán ale o celý organismus. Je nutné obnovit rovnováhu -  hlavně úpravou stravy, regulací životního stylu, pohybem a cvičením, správným dýcháním, stejně jako například kontaktem s přírodou.

    V zájmu dobrého zdraví se musíme naučit pozorovat své tělo, pochopit signály, které nám dává a následně reagovat na jeho potřeby. Pro udržení zdraví jsou také velmi důležité harmonické vztahy s rodinou, s přáteli, kolegy.

 

Zdroj: https://www.makrobiotyka.wroc.pl